Porumb
SUPORTO FAO 290


Avantaje

  • • Hibrid simplu, timpuriu cu o perioadă de vegetație de 105-107 zile.
  • • Potențial bun de producție pentru grupa sa de maturitate.
  • • Recomandat pentru zonele colinare sau în cultura dublă.
  • • Talie mică-medie a plantelor.
  • • Rezistență bună la principalele boli ale porumbului.

Suporta neplacerile climatice


Kurzprofil
---- = foate slab / timpuriu / mic, ++++ = foate bun / tardiv / mare 

 Descriere generală
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +


maturitate FAO
290
toleranţă la temperaturiile scăzute din primăvară
toleranţă la arsiţă si secetă
densitatea, la neirigat
60- 65.000 b.g./hectar
densitatea, la irigat
70 - 75.000 b.g. / hectar
inserţia ştiuletului (înălţimea)
stay green
număr de rânduri pe ştiulete
număr de boabe pe rând
viteza de pierderea a apei din bob
potenţial de producţie
Rezistenta la cadere
Rezistenţă la tăciunele comun (Ustilago maydis)
Rezistenţă la fusarium (putregaiul tulpinelor)

Descriere generală


 Descriere generală
- - - - - - - - - - 0 + + + + + + + + + +

---- = foate slab / timpuriu / mic, ++++ = foate bun / tardiv / mare

maturitate FAO
290

structura hibridului
Tip hibrid
Simplu
Tipul bobulului
Dentat

Adaptare
toleranţă la temperaturiile scăzute din primăvară
toleranţă la arsiţă si secetă

tehnologia de cultivare
densitatea, la neirigat
60- 65.000 b.g./hectar
densitatea, la irigat
70 - 75.000 b.g. / hectar
adaptarea la tehnologie minimă

dezvoltare plantelor
vigurozitatea
talia plantei
inserţia ştiuletului (înălţimea)
stay green
număr de rânduri pe ştiulete
număr de boabe pe rând
viteza de pierderea a apei din bob

productivitatea & calitatea
potenţial de producţie
adaptare la recoltare mecanizată
MMB (la recoltare)
conţinut de amidon

resistenţa la
Rezistenta la cadere
Rezistenţă la tăciunele comun (Ustilago maydis)
Rezistenţă la fusarium (putregaiul tulpinelor)
Rezistenţă la pătarea frunzelor (Helm. Turc.)

Informatiile tehnice din acest document sunt cu caracter general si pot diferi in functie de manifestarea rezistentei, conditiile climatice, de cultivare etc.